LUSTRUM

In 2017-2018 vierde JCI Kortrijk (1968-2018) zijn 50 jarig bestaan. Net zoals het 40 jarig Lustrum wilden de leden van JCI Kortrijk dit lustrum vieren door de organisatie van meerdere projecten onderverdeeld in drie subcategorieën:

Kamer L

Bij de leden van JCI Kortrijk ontstond het verlangen naar een unieke en vooral eigen locatie. Dit bood ons de mogelijkheid om een jaar lang met de vereniging naar buiten te komen en andere buurkernen en externen uit te nodigen. Bovendien konden we onze partners een jaar lang in de kijker zetten! De zoektocht naar een geschikt pand leidde tot het voormalig politiecommissariaat op Overleie.

Een historisch uniek pand dat, met hulp van vele helpende handjes en onze partners, omgetoverd werd tot een warme ontmoetingsplaats.

We doopten ons tijdelijk pand om tot KAMER L. De letter ‘L’ verwijst naar het Lustrumjaar en de Romeinse letter L. What’s in a name?

Fun, Business en Warmte

Wat oorspronkelijk begon met een ‘eenvoudige’ brainstorm is uitgegroeid tot een project waarbij elk lid zichzelf heeft overtroffen. Maandenlang was het zweten en zwoegen. Zoeken naar een geschikt pand, een overweldigende tijdslijn in elkaar boksen, uitwerken van diverse thema’s, zoeken naar gepaste partners, …

Fun, business en warmte werden hierbij dé pijlers om ons 50-jarig bestaan onvergetelijk te maken. Het enthousiasme van onze leden leidde tot een vurig aanbod aan activiteiten: culinair, creatief, sportief, intellectueel, sociaal, lucratief,… noem maar op.

 

OVERZICHT WERKINGSJAAR 2017-2018:

Op donderdag 28 september 2017 was het zover. EINDELIJK konden wij ons lustrumpand ‘Kamer L’ aan het grote publiek tonen en werd meteen de kick-off gegeven voor een fantastisch jaar. Alle leden, oud-voorzitters, senatoren alsook onze sponsorpartners, de pers, schepenen, de burgemeester én onze oprichter Pol T. Decamps kwamen het 50-jarig bestaan feestelijk openen. Het beloofde de start van een fantastisch jaar.

Tien sprekers prikkelden tijdens het ‘Colloquium van de toekomst’ hun publiek over de uitdagingen van onze toekomst. Honderd mensen tekenden present.

Het jaarlijkse Kettingdiner vond plaats, waarbij een tiental gastvrouwen en -heren een beperkt gezelschap culinair verwenden. Dit gebeurt via een doorschuifsysteem waarbij de gastheer of -dame een aperitief, hoofd- of nagerecht bereidt. Een ideale kennismaking bij de start van een nieuw werkingsjaar!

Gastrobar L, een pop-up tweedaags restaurant waarbij de leden van JCI Kortrijk uw kok en ober waren.

Het project “50 helpende handen startte als een challenge binnen de eigen kern van JCI Kortrijk om met minstens 25 leden (= 50 handjes) mee te helpen in een Kortrijkse organisatie. Op die manier konden we deze organisaties en het vrijwilligerswerk beter leren kennen.

We staken een handje toe in het dierenasiel De Leistreek te Zwevegem, we organiseerden twee creatieve namiddagen samen met mensen met een beperking in Ubuntu te Avelgem, ’s middags dienden we aantal dagen op in de keuken van Poverello.

De Sint bezocht Kamer L en voorzag brave kinderen van lekkers én klaaskoeken.

Soiree L, nieuwjaarsfeest with a touch of burlesque.

Salon L een beurs in Kamer L voor en mét jonge Kortrijkse handelaren.

Lust & rum, speeddate voor vrijgezellen.

De traditiegetrouwe Regatta tijdens de Sinksenfeesten is met de jaren een vast begrip geworden en mocht ook dit jaar niet ontbreken.

Café L, ook wel ‘bar time’ genoemd, werd maandelijks georganiseerd en vormde een dorstige ontmoetingsplek voor zowel leden als niet-leden.

Swing- en schilderlessen, uitleg overweb 2.0’, partner event, Past presidents diner, peter- en meteravond, Casino L, Afterwork, tuinfeest, TIF training creatieve denktechnieken, Trofee L,…

 

Tijdens de 50ste editie van de Biënnale Interieur vond ‘18K’ plaats, een event with a touch of gold. Op vrijdagavond 19 oktober 2018 vond een exclusief event plaats voor onze partners.

Een dag later sloot JCI Kortrijk af in stijl met een ‘closing party’. Het einde van een fantastisch lustrumjaar in Kamer L.

 

Kamer L- The game

Als kers op de taart werd een weldoordacht gezelschapsspel ontwikkeld, Kamer L genaamd. Een game waarbij activiteiten van JCI Kortrijk centraal staan. Zowel een samenvatting van het afgelopen lustrum jaar alsook een overzicht van jaarlijkse activiteiten binnen JCI. Een must-have voor elk (oud)JCI-lid!

Ben jij ook graag in het bezit van het spel ‘Kamer L’? Stuur een mailtje naar info@jcikortrijk.be.

Lustrumboek

Of heb je liever een literair overzicht? 50 jaar JCI Kortrijk bestaat nu ook in boekvorm. 167 pagina’s over 50 jaar JCI Kortrijk én een overzicht van het lustrumwerkingsjaar. Een pareltje voor in uw bibliotheek. Interesse? Stuur een mailtje naar info@jcikortrijk.be.

 

 

Wauw! Wat een jaar, wat een activiteiten, wat een samenwerking en vibe!

Onze dank gaat uit naar alle mensen die dit project mede mogelijk maakte.