Nieuws

Pol Descamps: “Zonder JCI Kortrijk was er geen Interieur geweest”

Hij is intussen 82 jaar, Pol Descamps, maar aan zijn pensioen denkt de gewezen topman van Barco en stichter van JCI Kortrijk niet. Hij is namelijk extern adviseur strategie bij Hogeschool West-Vlaanderen. “Op je 65ste met pensioen gaan, dat is niet meer van deze tijd”, zegt Pol Descamps. “Weet je wie die pensioenleeftijd vooropstelde? Otto von Bismarck… eind negentiende eeuw. Intussen is de levensverwachting zowat 20 jaar gestegen. Als je dit toepast op de pensioenleeftijd, kan ik straks – op mijn 85 ste – met pensioen.”

Lees het volledige artikel hier.

22243667_10214177569810896_1709007353_o

Wil jij deel uitmaken van een jonge generatie ondernemende mensen?

Op donderdag 20 juli 2017 en op maandag 21 augustus vinden onze informele vergaderingen van deze zomer plaats.

Ben je tussen 18 en 40 jaar? Ben je ondernemend of wil je jezelf stimuleren om hierin te groeien? Wil je weten of JCI iets voor jou is? Wil je kennis maken met de leden? Snak je naar FUN, BUSINESS en WARMTE?

Twijfel niet en kom langs voor een gezellige babbel!

Wanneer? Donderdag 20 juli  en/of maandag 21 augustus 2017 om 20 uur

Locatie? op 20 juli gaat dit door in Jardin Bohémien op Overleie (Sint Amandslaan 30, 8500 Kortrijk) en op 21 augustus gaat dit door in kamer L (naast Jardin Bohemien, ingang via de Diksmuidekaai).

JCI Kortrijk heeft een nieuwe Raad Van Bestuur gekozen

JCI Kortrijk viert volgend jaar zijn 50-jarig bestaan. Dit wordt een waar lustrumjaar waar de focus wordt gelegd op business, fun en warmte. Om alles in goede banen te leiden wordt er elk jaar een raad van bestuur gekozen. Dit jaar neemt Maxime Debusschere het voorzitterschap tot zich. Voor elke peiler binnen JCI is er ook een ondervoorzitter aangesteld; Nele Belaen ( Lokale afdeling), Stijn Van Poucke ( individu), Frederik Degreve ( gemeenschap), Stefan Dupont ( juridische en economische zaken) en Michiel Vandewalle ( internationalisme). Daarnaast wordt de raad van bestuur compleet gemaakt door Peter Decanniere ( penningmeester), Jolien Deconinck (secretaris) en de past-voorzitter Stefaan Verhamme.

Er staan al reeds tal van activiteiten op de planning voor het aankomende werkingsjaar waar de betrokkenheid met Kortrijk onder de aandacht wordt gebracht.

Hou zeker de website en de facebookpagina  in de gaten om op de hoogte te blijven van de aankomende activiteiten. Tijdens de zomervakantie vinden er twee informele vergaderingen plaats waar potentiële kandidaat-leden kunnen kennismaken met de vereniging. Wij kijken er elk jaar naar uit om onze groep te versterken met enthousiaste, ondernemende jongeren.

De eerste informele vergadering is gepland op donderdag 20 Juli 2017 om 20u en gaat door in pop-up bar ‘Jardin Bohemien’.

rvb jci

After-Work ‘Bohemian-night’

JCI Kortrijk nodigt jullie graag uit op de vierde editie van de jaarlijkse AFTERWORK-PARTY met dit jaar een speciale editie: ‘Bohemian-night’. Denk aan goeie vibes, zomerse deuntjes, verrassende drankjes en dit alles op een unieke locatie in Kortrijk.

Het concept blijft hetzelfde: een welkomstdrankje en food zijn inbegrepen in de prijs van het ticket. Er is tevens gratis parking voorzien.
Kortom: alles is aanwezig voor een leuke NETWERK-avond.

Volg zeker onze facebookpagina’s voor alle updates omtrent het evenement!

Flyer Afterwork

JCI Kortrijk steunt Zonnebloem vzw voor nieuwe snoezeltuin

JCI Kortrijk heeft het bedrag van 2.000 euro overgemaakt aan Zonnebloem vzw om de snoezeltuin in Heule met vier belevingspanelen en aangepast spelmateriaal te verrijken. Deze financiële ondersteuning is mogelijk dank zij het positieve resultaat van de Sinterklaaskwis van december 2016. Met een ruime opkomst, een sfeervolle kwis met de Sint, en een mooie financiële opbrengst mogen we spreken van een bijzonder geslaagde samenwerking tussen Zonnebloem vzw en JCI Kortrijk.

Zonnebloem vzw is een voorziening die warme en professionele zorg aanbiedt voor kinderen en jongeren tot 25 jaar met verstandelijke en motorische beperkingen. Dank zij de kwaliteitsvolle zorg van de medewerkers en de vrijwilligers, slaagt Zonnebloem erin om vele gezinnen te versterken in de persoonlijke zorgondersteuning van hun kind.

Voor het tweede jaar op rij schenkt JCI Kortrijk de opbrengst van de Sinterklaaskwis integraal aan Zonnebloem vzw. Vorig jaar was het voor Zonnebloem vzw mogelijk om twee aanpasbare zitstoelen aan te kopen die de zithouding stimuleren voor kinderen met motorische beperkingen. De opbrengst van dit jaar is bestemd voor de uitbreiding van de snoezeltuin met belevingspanelen die op een speelse manier de aandacht trekken van kinderen. Een kind met een ernstig meervoudige beperking kan op die manier ook spelplezier opdoen in de tuin.

Als vereniging van jonge ondernemende mensen wil JCI Kortrijk meerwaarde creëren voor de Kortrijkse gemeenschap. Wij zijn ervan overtuigd dat alle kinderen van de Zonnebloem gedurende vele jaren plezier zullen hebben van deze vernieuwde snoezeltuin. JCI Kortrijk is dan ook fier om als vereniging deze kinderspeeltuin mee te helpen realiseren.

Schenking aan Zonnebloem vzwSofie Tanghe en Stefaan Verhamme van JCI Kortrijk schenken de opbrengst van de Sinterklaaskwis aan Els Vandoolaeghe van Zonnebloem vzw.

thumbnail_Sinterklaaskwis